Search
Close this search box.

De Metselarij

Samen bouwen aan
de kunsten van morgen?

Hi kunst professional, zakelijk leider, creatief producent, programma maker, 

Ben of ken jij een jonge programmamaker of zakelijk leider/creatief producent die baat heeft bij een peer-to-peer leernetwerk waarbij zowel professionele als persoonlijke ontwikkelvragen aan bod komen? Meld je dan nu aan!
Het leernetwerk De Metselarij start in januari 2024 met een groep programmamakers en een groep zakelijk leiders/creatief producenten.

Informatie

Metselaars zijn (op projectbasis) werkzaam voor een culturele instelling, het aantal jaren werkervaring ligt gemiddeld tussen de 0-7 jaar. Je hebt zin om je te committeren aan je eigen ontwikkeling en aan een groep. Samen bepaal je wat, hoe en van wie jullie willen leren. Welke inspiratie je op wilt doen en waarover je in gesprek wil.

Onder programmamakers verstaan we jonge professionals die (context)programma’s, expo’s of themabijeenkomsten maken voor culturele instellingen.

Je bent een bruggenbouwer tussen kunst en publiek. Podiumkunst, beeldende kunst, performance of andere (hybride) kunstvormen. Mogelijk heb je verdiepende vragen over het samenstellen van programma, omgaan met de verwachtingen van je opdrachtgever, de rol van de toeschouwer/deelnemer, je positie binnen/buiten een organisatie, hoe je in je werk te verhouden tot grote maatschappelijk verschuivingen of andere vraagstukken die jou momenteel bezighouden.

Deze jonge professionals scheppen de voorwaarden. Noem jij je mogelijkmaker, zakelijk talent, cultureel ondernemer of iets anders? Waar het om gaat is dat jij het overzicht heb, de verbanden ziet en in het belang van de kunst(enaar) handelt. Strategisch, financieel, in samenwerking. Ook jij bent creatief en vindingrijk, net als je artistieke omgeving. Mogelijk heb je vragen over je persoonlijk leiderschap, organisatierollen, financieringsmixen, stakeholdermanagement, positionering, lobby, onderhandelen, design thinking, internationaal produceren, jezelf presenteren of andere vraagstukken die jou momenteel bezighouden.

Het netwerk van de Metselarij is opgedeeld in groepen van ca. 15-20 deelnemers. Jaarlijks gaan er nieuwe groepen van start. Groepen stellen zelf en naar eigen behoeften – met hulp van een begeleider – een leerprogramma samen dat bestaat uit:
– Het krijgen van extra kennis en vaardigheden, via experts, veldbezoeken, trainingen en masterclasses.
– Reflectie en spiegeling aan elkaar, via regelmatige begeleide intervisie.

Iedere groep Metselaars komt één dagdeel per maand samen, altijd met een vaste begeleider. Dit dagdeel is heilig en wordt bij de start gezamenlijk gekozen. De groepen ontmoeten elkaar bij groepsoverstijgende bijeenkomsten zoals MetselaReis (op bezoek bij o.a. festivals), Fuck Up Nights of BootCamp. De groepen trekken 3 jaar met elkaar op. 

De bijdrage aan jouw Metselarij deelname bestaat uit drie delen:

  • Jij betaalt €200
  • Jouw werkgever/opdrachtgever betaalt €300
  • Het scholingsfonds Werktuig PPO keert een subsidie uit nadat je een aanvraag hebt gedaan. Daar helpen wij je mee.

 

NB bedragen ex btw en per jaar

De Metselarij is een beweging. Samen bouwen we aan een sterke en verbonden sector. Kunstprofessionals van de toekomst maken bij De Metselarij oefenruimte om zichzelf te ontwikkelen en te scherpen aan de ander richting een eigen professioneel profiel. De Metselarij verbindt, emancipeert en versterkt. Als metselaar bepaal je mee over de activiteiten en toekomst van het netwerk en over je eigen ontwikkelpad.

Kom kennismaken!
Op donderdag 7 december van 15:00-17:00 vindt er een info- en kennismakingsbijeenkomst plaats voor nieuwe metselaars. Locatie: Het Huis Utrecht.
Wil je ons helpen
deze oproep te verspreiden?
Download dan onze social media kit hieronder of deel deze pagina direct op social media.

Of meld je direct aan om
Metselaar te worden

andrea@demetselarij.nl