Zoeken
Sluit dit zoekvak.

8 maart, 2023

Fair Practice

Soort Voor wie In samenwerking met
Training/Workshop
Metselarij #7
Likeminds, Pien van Gemert

Wat hebben jullie gedaan?

In verschillende rondes in groepsverband de kernwaarden besproken, denk aan; ‘Wat is solidariteit voor jou’, ‘hoe ga je om met transparantie’. Deze gesprekken leverde verschillende sheets met kernwoorden op, die vervolgens plenair besproken en toegelicht werden. In het laatste deel van de ochtend was Pien van Gemert aanwezig om een korte toelichting te geven over haar visie op de Code, en met name om met de groep in gesprek te gaan. Ze stelde de groep een aantal vragen, ook om te weten hoe de code opgevat wordt door de groep. Ook zijn er concrete situaties of vraagstukken besproken uit ervaring van de Metselaars.

Wat is je grootste inzicht?

De ontzettend diverse benaderingen van de kernwaarden uit de Code is blijven hangen; haast geen enkel element uit de code was met een éénduidig antwoord of mening/visie te beantwoorden. Ook de conclusie die meermaals in bij de Metselaars terugkwam bleef hangen: ‘de Fair Practice Code is niet iets wat je in één keer implementeert of gebruikt; het is een op de achtergrond liggend handboek die door alle aspecten van de sector en binnen alle functies binnen de sector relevant en van toepassing is. Het groeit met je mee.’

Welk advies geef je aan anderen na deze bijeenkomst?k

Mijn advies aan anderen zou zijn om binnen je eigen organisatie of werkplek de Code te benoemen, bespreken en bevragen. Het levert soms lange of diepgaande gesprekken, en wellicht soms zonder concrete uitkomst (op bijv. een op dat moment actuele situatie), maar zet wel mensen aan denken en kan gebruikt worden als een handboek om op terug te vallen.

Wat leer je?

Alle facetten rondom de vijf kernwaarden van de Fair Practice Code

Met wie?

Metselarij #7

Deel dit met anderen

Ontvang updates direct in je inbox