Zoeken
Sluit dit zoekvak.

17 november, 2023

Financieringsmix

Soort Voor wie In samenwerking met
Training/Workshop
Metselarij #7
Marc Meijer en NowHere Amsterdam
Wat waren de leervragen?
Hoe maak je een financieringmix voor een langere termijn? Welke mixen zijn mogelijk? Waar en hoe schat je risico’s in?
Wie was de trainer en waarom?
Marc Meijer, founder OZCAR, de financiële dienstverlening voor de culturele sector. Hij heeft ervaring op het gehele financiële aspect en kent het veld goed.
Wat hebben jullie gedaan?
We hebben verschillende financieringsscenario’s besproken en gemaakt. Daarnaast is er veel ruimte geweest voor vragen die op dat moment bij de groep leefden. Dit ging over begrotingen, tot projectsubsidies tot meerjarensubsidies.
Wat is je grootste inzicht?
Dat een financieringsmix creëren creativiteit verijst. Het is belangrijk om veel acquisitie te plegen en hierin veel tijd en energie te stoppen. Ook is het belangrijk om een financieringsplan te maken waarin je niet alleen de voorstelling verwerkt maar ook naar het proces hiervoor te kijken: de aanvraag datum, het schrijfproces, de brainstormfase etc. Zodat je hierop kunt sturen. Deze projectfinancieringen leg je naast al je andere projecten zodat je zo een totaal overzicht krijgt.
Welk advies geef je aan anderen na deze bijeenkomst?
Zorg dat je duidelijke overzichten maakt waarin al je projecten zichtbaar zijn en vergeet dus niet al die fases te beschrijven. Dan kan je namelijk pas echt (zakelijk) leiden.

Wat leer je?

Hoe maak je een financieringmix voor een langere termijn?

Met wie?

Metselarij #7

Deel dit met anderen

Ontvang updates direct in je inbox