Zoek
Sluit dit zoekvak.

3 mei, 2023

Rollen in organisaties

Soort Voor wie In samenwerking met
Training/Workshop
Metselarij #7
Het Zuidelijk Toneel

Wat hebben jullie gedaan?

Vooraf hebben we gekeken naar het quinn diagram en een test gemaakt om te kijken wat voor leiderschapstype we zijn. Deze uitkomsten zijn gebruikt als ijsbreker om te kijken hoe de groep verdeeld is, welke types hebben we in ons midden.

De workshop was opgebouwd uit drie delen, jezelf analyseren, welke rollen heb je in al in je organisatie en wat is er nodig binnen je organisatie om de volgende stap te zetten. Deze stappen werden eerst individueel uitgevoerd en daarna in groepjes van 3 besproken, waarbij begeleiding was over de type vragen die we konden stellen.

Wat heeft je verrast?

Het was zeer interessant om te zien hoe de test en het zelf beeld bij veel mensen niet helemaal overheen kwam. Dit werd tijdens de workshop duidelijker door de verschillende vaardigheden en criteria waar de verschillende rollen waarde aan hechten. Daarnaast merkte we duidelijk dat in veel van onze organisaties gaten waren of kansen lagen in de verschillende rollen. Door meer inzicht te krijgen in onszelf en onze organisaties, kregen veel mensen direct de motivatie hier iets mee te doen. Ik had niet verwacht dat er zulke concrete acties voort zouden komen uit een workshop over een leiderschap model. Het heeft mij verrast hoe enthousiast iedereen was en hoe nuttig deze workshop voor ons allen was.

Welk advies geef je aan anderen na deze bijeenkomst?

Laat je verrassen, blijf met een open beeld kijken, dan kan zelfs een workshop over iets droogs als een leiderschapsmodel je direct verder op weg helpen.

Wat leer je?

Welke rol past bij jou en waarom, en welke rollen in jouw team/organisatie verdienen meer aandacht?

Met wie?

Metselarij #7

Deel dit met anderen

Ontvang updates direct in je inbox